יום ראשון, 6 בינואר 2013

בורקס במילוי בשר ערמונים ופטריות עם רוטב סילאן


חלק מאיתנו מכירים את העניין הזה, שמתקבצים להם כמה חבר'ה רווקים ורווקות בנחלאות בירושלים, ומקיימים ביחד ארוחות שבת, בארוחות הללו יש הזדמנות לבשל דברים שעדיין אנשים לא מכירים ולהוציא את היצירתיות החוצה,
מבחינתי זה עוד תירוץ טוב לבשל ולבשל ועוד פעם לבשל, ולהכין דברים שיעשו טוב על הלב.
היות והשבתות חורף נכנסות מאוד מוקדם, צריך לחשוב על מתכון טעים ומהיר.
בצק עלים הוא מצע מעולה להכין מאפה מרשים, טעים, ובלי הרבה עבודה.

החומרים:

בצק עלים
2 כפות שמן זית
1/4 קילו בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
חבילת פטריות שמפניון קצוץ דק
1/4 קילו ערמונים קלופים וקלויים בתנור וקצוצים דק (אפשר גם מוכן בשקית)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית בהרט
מלח פלפל
כפית פפריקה מתוקה בשמן
2 כפות רכז רימונים
חצי כפית סוכר

חומרים לרוטב סילאן:
1/2 כוס סילאן
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית צ'ילי יבש
כף חומץ בלסמי
כפית מים

אופן ההכנה:

במחבת חמה שמים את השמן זית ומטגנים תחילה את הבצל עד להזהבה,
מוסיפים את הבשר טחון ומפוררים אותו עם כף תוך כדי הטיגון.
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 5-10 דקות.

מרדדים את בצק העלים, יוצרים עיגולים או מרובעים שווים.
שמים כף בכל ריבוע של הבצק מהמילוי, סוגרים היטב, מורחים ביצה טרופה על הבורקס, ובוזקים שומשום או קצח, מכניסים לתנור שחומם מראש על חום בינוני כ10 דקות עד שרואים שהבורקס זהוב מלמעלה ומלמטה.

בזמן ההגשה, בוזקים כף מהרוטב על הבורקס.

מקווה שתהנו, אני נהניתי וגם שאר החבר'ה פירגנו!

הודיה

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה