יום ראשון, 16 בדצמבר 2012

לימון לימון ועוד לימון: מרק קרם ארטישוק ועוף בלימון


חג החנוכה עם כל שלל המאכלים והאורות שהאירו אותנו, מביא איתו גם רצון לאיזון מכל המתוק והמטוגן.
לכבוד  ארוחת השבת האחרונה, ומשום שבזמן האחרון אני זקוקה לטעום חמוץ( כן כן מוזר).
החלטתי להכין 2 תבשילים שיש בהם לימון והרבה, אבל  מבטיחה שזה כל כך טעים ולא חמוץ מדי.

תבשיל ראשון: מרק תחתיות ארטישוק ולימון והתבשיל השני  עוף בלימון וכפטרוזיליה טעים בטירוף וכך כך פשוט....

מרק  קרם ארטישוק

חומרים:
5 שיני שום פרוסות
1 בצל בנוני קצוץ דק
10-12 תחתיות ארטישוק (אפשר גם קפוא)
מיץ מלימון אחד
כפית סוכר
כף חומץ רגיל
מלח גס, פלפל שחור טחון
2 עלי דפנה
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן שומשום/ שמן זית
2 ליטר מים או יותר לפי הצורך

אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית את השום והבצל עד להזהבה, מוסיפים  את תחתיות הארטישוק וממשיכים לטגן עוד 2 דקות, מוסיפים את חלב  הקוקוס, סוכר, חומץ, מלח, פלפל, עלי הדפנה, ומביאים לרתיחה, מוסיפים את המים ומבשלים  כחצי שעה על אש נמוכה או עד שהארטישוק רך בנעיצת מזלג.
מכבים את האש, מרסקים את תכולת המרק בבלנדר ידני עד ליצירת קרם חלק, מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים , טועמים ומשפרים תיבול, ומגישים בצלחת עם פטרוזיליה קצוצה ו4 טיפות שמן שומשום/שמן זית.



עוף בלימון ופטרוזיליה

חומרים:
2 כפות שמן זית
1 ראש שום פרוס
1 בצל בנוני קצוץ
6 שוקיים/ 6 חלקי עוף שרוצים
מיץ מ3 לימונים
כף סילאן
1 כפית כורכום
לימון אחד פרוס או חתוך לקוביות גדולות עם הקליפה
צרור פטרוזיליה קצוצה גס
7 עלי נענע קצוצים דק
מלח גס, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מטגנים בשמן זית  וכורכום את השום והבצל עד להזהבה, מניחים את חתיכות העוף עם העור כלפי מטה ומשחימים אותם מכל הצדדים עד להזהבה, מוסיפים את מיץ הלימון, חתיכות הלימון, סילאן,  מלח ופלפל.
מבשלים על אש נמוכה כשעה, מפזרים את הפטרוזיליה והנענע מעל העוף, מבשלים  כ5 דקות נוספות, ומגישים.
המלצה: כדאי מדי פעם לפתוח את הסיר ועם כף לזלף את הנוזלים של הרוטב על חתיכות העוף, כדי שיקבלו את הטעמים של הרוטב מכל הכיוונים.

בתאבון!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה