הי לכם,
שבוע שעבר הכנתי ארוחת יומולדת לחברה שלי יעל.
היות וזו היתה התראה קצרה ותוך שעה וחצי הייתי צריכה להכין את הארוחה קפצתי לשוק מחנה יהודה בירושלים וקניתי דג מוסר ים טרי טרי ששלפו אותו מהים....
כל שאר החומרים יש בבית.
דג מוסר ים הוא מסוג הדגים היקרים יחסית אך הטעם שלהם כ"כ טעים שזה שווה כל שקל,
הוא עדין ונימוח בפה (צריך להיזהר לא לשים אותו יותר מדי בתנור, כי אחרת מאבד את כל הטריות שלו)
להלן המתכון של דג מוסר ים בעשבי תיבול, יין לבן וגרידת תפוז.
מרכיבים:
1 דג מוסר ים מפולט
4 שיני שום חתוכות לעיגולים
2 ענפי רוזמרין
כפית טימין
כפית פטרוזיליה יבשה
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון טרי
גרידת תפוז מחצי תפוז גדול או גרידה מתפוז אחד קטן
מלח פלפל
1/4 כוס יין לבן
חופן צנוברים
אופן ההכנה:
משרים את הדגים כרבע שעה במים עם 2 כפות מיץ לימון להפגת הריח וניקיון הדג
מסננים את הדג מהמים ומייבשים טיפה.
מניחים את הדג בתבנית ומפזרים על הדג את השום, ענפי הרוזמרין, טימין, פטרוזיליה יבשה
שמים מלח ופלפל
בוזקים מעל את השמן זית, גרידת התפוז ומיץ הלימון.
על התבנית שופכים את היין הלבן (לא על הדג)
מפזרים את הצנוברים מעל הדג
ומכניסים לתנור על חום בינוני למשך 10 דקות
הדג נהיה לבן ורך למגע עם האצבע.
שיבואו עלינו ימים טובים יותר
שיהיה בתאבון!
שבוע שעבר הכנתי ארוחת יומולדת לחברה שלי יעל.
היות וזו היתה התראה קצרה ותוך שעה וחצי הייתי צריכה להכין את הארוחה קפצתי לשוק מחנה יהודה בירושלים וקניתי דג מוסר ים טרי טרי ששלפו אותו מהים....
כל שאר החומרים יש בבית.
דג מוסר ים הוא מסוג הדגים היקרים יחסית אך הטעם שלהם כ"כ טעים שזה שווה כל שקל,
הוא עדין ונימוח בפה (צריך להיזהר לא לשים אותו יותר מדי בתנור, כי אחרת מאבד את כל הטריות שלו)
להלן המתכון של דג מוסר ים בעשבי תיבול, יין לבן וגרידת תפוז.
מרכיבים:
1 דג מוסר ים מפולט
4 שיני שום חתוכות לעיגולים
2 ענפי רוזמרין
כפית טימין
כפית פטרוזיליה יבשה
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון טרי
גרידת תפוז מחצי תפוז גדול או גרידה מתפוז אחד קטן
מלח פלפל
1/4 כוס יין לבן
חופן צנוברים
אופן ההכנה:
משרים את הדגים כרבע שעה במים עם 2 כפות מיץ לימון להפגת הריח וניקיון הדג
מסננים את הדג מהמים ומייבשים טיפה.
מניחים את הדג בתבנית ומפזרים על הדג את השום, ענפי הרוזמרין, טימין, פטרוזיליה יבשה
שמים מלח ופלפל
בוזקים מעל את השמן זית, גרידת התפוז ומיץ הלימון.
על התבנית שופכים את היין הלבן (לא על הדג)
מפזרים את הצנוברים מעל הדג
ומכניסים לתנור על חום בינוני למשך 10 דקות
הדג נהיה לבן ורך למגע עם האצבע.
שיבואו עלינו ימים טובים יותר
שיהיה בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה