יום ראשון, 4 בנובמבר 2012

תבשיל קציצות עדשים ברוטב עגבניות ורוביה


הי לכם,
היום אחרי הרבה זמן אני נחה לי בבית ויוצאת לדרך חדשה.
הולכת לאן שאני רוצה באמת, וזה אוכל!
יותר נכון, אומנות באוכל...

אז קמתי בבוקר (12:00) וחשבתי מה אני רוצה להכין...
משהו טעים שיעשה לי ולכם טוב, שיהיה בריא ועשיר בחלבונים, ירקות ואבות מזון שיוכלו להחזיק אותנו בריאים.

את הקציצות העדשים עשיתי לפני שבועיים, הם היו מוצלחות, אבל אחרי יומיים כבר לא יכולתי לאכול מהן.
(עשיתי כמות של אמא מרוקאית לקראת המימונה)
הקפאתי אותן, הסתכלתי עליהן בעיניים מצועפות ואמרתי : "עוד אשוב אליכן"

הסתכלתי במקרר, אם יש עוד דברים שאני יכולה ליצור מהם מתכון טעים ובריא, ומצאתי.

הרי לכם המתכון:

לקציצות:
כוס עדשים ירוקות/ חומות
1 בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח פלפל
1/2 כפית כמון

אז איך אנחנו עושים את זה?

שוטפים את העדשים היטב, מבשלים אותם במים כ- 25 דקות עד שהן מתרככות.
מסננים את העדשים, ונותנים להם להתקרר.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
קורצים מהתערובת קציצות (באיזה צורה שבא לכם)
מניחים את הקציצות בתבנית משומנת (לא יותר מדי)
שמים בתנור ל-15 דקות על 200 מעלות
עד שהקציצות משחימות, הופכים ואופים אותם שוב עד להשחמה של הקציצות משני הצדדים.
שמים בצד לצינון.

לרוטב:
3 בצלים קצוצים דק
1 פחית גדולה של קוביות עגבניות מוכנות (שימורים)- למי שמעדיף עגבניות טריות זה אפילו יותר טוב.
1 כוס רוביה שהושרתה במים חצי שעה לפחות לפני.
5 עלי בצל ירוק קצוצים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
2 פלפלים אדומים קלויים בתנור
2 כפות שמן

אופן הכנת הרוטב:
שמים בתנור את הפלפלים האדומים שלמים, נועצים סכין בכל אחד מהם שיצא האויר.
קולים בתנור במשך 1/2 שעה על 180 מעלות
לבנתיים, שמים 2 כפות שמן בסיר, מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את הבצל ירוק, העגבניות, הרוביה
ואת התבלינים, מוסיפים לטגן.
להוסיף 2 כוסות מים (מי שאוהב יותר נוזלי יכול להוסיף עוד)
להביא לרתיחה, ולהוסיף את הקציצות בעדינות (חשוב שהנוזל ירתח ואז תשימו את הקציצות, אחרת הן יתפרקו בבישול)
לערבב בעדינות, לבשל על חום נמוך במשך 1/2 שעה עד 3/4 שעה.
לקראת סוף הבישול, לקלף את הפלפלים הקלויים, לחתוך לרצועות דקות ולפזר מעל התבשיל.

מומלץ לאכול את התבשיל על מצע של אורז לבן.
ולפזר מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט...

בפעם הבאה אני מבטיחה תמונה, הפעם האוכל התחסל עוד לפני שנזכרתי לצלם אותו, איתכם הסליחה!

שיהיה לכם שבוע טעים טעים ומלא בריאות.

הודיה

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה